woensdag 27 juni 2018

Wees onzichtbaar en De levens van Jan Six

Volgende bijeenkomst van Boek&Pizza zal plaatsvinden op dinsdag 4 september in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch.
We lezen voor die avond de volgende boeken:

Wees onzichtbaar
Murat Isik

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer. De Bijlmermeer, begin jaren tachtig.

NRC: "Er moet gezegd worden, dat Murat Isik er in Wees onzichtbaar bewonderenswaardig in slaagt om je steeds geboeid te houden, bij zijn coming-of-age-verhaal van een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de Bijlmer, in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. Daarover vertelt Isik het complete verhaal – ‘episch’ heet het op de achterflap, al wil de uitgever daar waarschijnlijk ‘heel omvangrijk’ mee zeggen. Het is eerder een meeslepend huis-tuin-en-keukenverhaal dan een epos. 
Maar: een ‘gewoon’ boek is het niet."


De levens van Jan Six
Geert Mak

Een familiegeschiedenis: zo luidt de ondertitel van De levens van Jan Six. Dat is enerzijds terecht, anderzijds doet dat het werk van Geert Mak tekort. Het is veel meer dan dat. Het schetst ook een beeld van de politieke ontwikkelingen door de eeuwen heen, van de ontwikkeling van Amsterdam, van zaken als industrialisering en vrouwenemancipatie en nog veel meer.

Volkskrant: "De familie Six, het is een onderwerp dat Mak past als een handschoen. Het is hem wel toevertrouwd om, aangeraakt door de 'historische sensatie' en met zijn talent om goed te kijken en vindingrijk te interpreteren, uit deze relicten van het verleden springlevende verhalen te smeden. Hij is terug bij een van zijn oudste onderwerpen, Amsterdam, en bij een genre waarin hij excelleert, het familieverhaal waarin zich de 'grote' geschiedenis weerspiegelt."


Wil je ook met ons meelezen, wees welkom in het Innovatiehuis op 4 september vanaf 17:30 uur. Onder het genot van een drankje en pizza delen we onze lees-ervaringen. Interesse? Laat het me even weten: ellenelemans @ cviweb.nl

Vanuit Innovatiehuis 's-Hertogenbosch wensen wij je een mooie zomer met véél leesplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten