donderdag 6 september 2018

Boek&Pizza leest: 21 lessen voor de 21e eeuw

Voor de volgende bijeenkomst van Boek&Pizza op donderdag 8 november in het Innovatiehuis lezen we weer 2 boeken.

21 lessen voor de 21e eeuw
Yuval Noah Harari

In Sapiens boog Yuval Noah Harari zich over het verleden, in Homo Deus over de toekomst; nu laat hij zijn licht schijnen over het heden.

Wat zijn de uitdagingen van onze tijd? Hoe beschermen we onszelf tegen een nucleaire oorlog, ecologische rampen en technologische bedreigingen? Wat is de oorzaak van de opkomst van populisten als Donald Trump? Hoe weren we ons tegen fake news? Moeten we ons voorbereiden op een nieuwe wereldoorlog? Wat moeten we denken van het opkomend nationalisme? Vragen de mondiale problemen die op ons afkomen om andere politieke systemen? Is het een goed idee dat we onze data overdragen aan enkele grote commerciële spelers, of wordt het tijd om het eigendom van data te reguleren? En wat wordt de grote nieuwe wereldmacht, Amerika, Europa of China?

In dit boek beantwoordt Yuval Noah Harari de 21 meest urgente vragen van onze tijd.


In dromen lieg je niet
Malin Persson Giolito

Een bestseller uit Zweden, die nu eens niet de typische Scandinavische whodunit thriller is.

Dit gaat namelijk over een onderwerp dat in YA al een tijdje populair is, én dat op dit moment volop in de actualiteit behandeld wordt: school shootings. Met name de nasleep ervan, en de bijna onvermijdelijke rechtzaak om schuld te bepalen. Het is het soort thriller dat blijft nasudderen, waarover je zult nadenken lang nadat je het boek hebt dichtgeslagen.

En eigenlijk is het vooral voor jezelf de vraag of jij denkt dat de hoofdpersoon schuldig is of niet. Je komt erachter wat de jury denkt. Wat denk jij?


Lees je mee en wil je jouw lees-ervaringen onder het genot van een drankje en pizza met ons delen?  Laat het even weten : ellenelemans @ cviweb.nl
Wees welkom in Innovatiehuis 's-Hertogenbosch op donderdag 8 november vanaf 17:30 uur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten