dinsdag 14 december 2021

Volgende Boek & Pizza weer live in Innovatiehuis? Mooie leeslijst voor de kerstvakantie!

Vanwege de RIVM maatregelen was Boek & Pizza nog een keertje online, ook fijn om elkaar even te zien en over boeken te praten. Voor de volgende keer hebben we donderdag 24 februari afgesproken.

We lezen (in ieder geval) de volgende boeken:


Fortuna's kinderen 

Annejet van Zijl

Een trans-atlantische familiekroniek.

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was? 

Fortuna's kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur. 



De overlevenden 

Alex Schulman

Een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie
De grote literaire bestseller uit Zweden. Een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden. 

"Het geheugen is tot wonderlijke dingen in staat. Herinneringen worden verdrongen, komen terecht in een al dan niet permanent gesloten laatje, worden verfraaid. Leugens worden waarheid en omgekeerd. Met deze thematiek speelt Alex Schulman een geraffineerd spel in De overlevenden."  
Jan Koster


Prachtige wereld, waar ben je 

Sally Rooney

Prachtige wereld, waar ben je gaat over vier mensen die elkaar liefhebben en elkaar pijn doen. Het gaat over seks, over vriendschap en over de wereld waarin zij leven. Het is een universeel verhaal, dat zich afspeelt in Dublin en een klein stadje aan de Ierse westkust, over de vage grens tussen alleen-zijn en eenzaam zijn, en over hoe je je leven kan delen met anderen. 

'Prachtige wereld, waar ben je is een bijzonder geslaagde en meeslepende roman over de eerste generatie ooit die zin aan het leven moet zien te verlenen, niet enkel in het licht van hun eigen toekomstige dood, maar in dat van het eind van de wereld of van althans de volledige mensheid.' - Klara

De jongen, de mol, de vos en het paard

Charlie Mackesy

'De jongen, de mol, de vos en het paard' van Charlie Mackesy is een prachtig verhaal over vriendschap, liefde en jezelf zijn, poëtisch vertaald door Arthur Japin.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. 


Wil je ook meelezen en onder het genot van pizza en een drankje deze boeken bespreken op 24 februari 2022 in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch, we starten om 17:30 uur. 

Ook kwamen afgelopen donderdag nog een hele serie andere boeiende boeken naar voren, die we deze vakantie kunnen lezen. Mocht je deze leestips ook willen ontvangen, of wil je aanmelden voor Boek&Pizza, mail dan naar  ellenelemans@cviweb.nl  

Hele fijne feestdagen, blijf gezond en tot volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten