donderdag 13 juni 2024

Boek en Pizza in Innovatiehuis 's-Hertogenbosch op 12 september 2024

 Voor de volgende Boek en Pizza bijeenkomst lezen we de volgende boeken:


Perspectieven

Laurent Binet

Laurent Binet toont zich opnieuw een virtuoze schrijver. Perspectieven is een met vaart geschreven historische detectiveroman vol intriges en plottwists, gesitueerd in het Florence van de familie De Medici

'Een sprankelende historische detectiveroman vol intriges, gesitueerd in 16de-eeuws Florence. Een roman met de sprankeling en allure van een historische roman van Umberto Eco. Binet weet zijn verhaal een enorme spanning te geven: de brieven zijn zo indringend en aanstekelijk geschreven dat de lezer zich onmiddellijk verliest in een tijdperk dat verrassend veel elementen blijkt te bevatten van onze eigen tijd.’  de Volkskrant


De verre voortijd

Sebastian Barry

De verre voortijd is een roman over een van de zwartste bladzijdes uit de Ierse geschiedenis, geschreven door een meesterverteller op de toppen van zijn kunnen.

'De verre voortijd, de elfde roman van Sebastian Barry (1955), leest als een romantisch schilderij. Geen romantiek met rozen en harten, maar romantiek als in het schilderwerk van Turner en tijdgenoten: veel, zwierig, onheilspellend, kleurig, mysterieus. Er zijn veel details, het zit vol emotie, het is overweldigend, het is een indrukwekkende prestatie en soms is het een beetje veel.'  
Literair Nederland


Luister

Sasha Bronwasser

Luister, de tweede roman van Sacha Bronwasser, neemt de lezer mee naar het Parijs van de jaren tachtig en nu, in een zinsbegoochelende zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld.

‘Luister’, de nieuwe prachtige literaire roman van Sacha Bronwasser vertelt over de eenentwintigjarige M. die in 1989 halsoverkop uit Nederland vertrekt. Ze gaat in Parijs aan de slag als au pair en beschrijft grote en kleine gebeurtenissen die haar overkomen. Hoewel het op het eerste gezicht gaat om gewone, weinig opzienbarende dingen, is alleen zijn zeer voelbaar. [...] Thema's als het najagen van dromen, het overwinnen van tegenslagen en het vinden van je eigen plek in een vreemde stad komen aan bod. 
Bookchoise

De ontdekking van Holland

Jan Brokken

Rond 1900 was Volendam een bruisende, internationale kunstenaarskolonie. Meesterverteller Jan Brokken wekt deze buitengewone en onderbelichte episode uit de Nederlandse (kunst)geschiedenis tot leven.

Voor veel liefhebbers van kunst zijn kunstenaarskolonies of schildersdorpen mythische plekken waar kunststromingen het levenslicht zagen en kunstenaars liefde vonden en met elkaar gebrouilleerd raakten. Er zijn veel mensen die om deze reden de stappen van schilders zoals Gauguin en Leo Gestel navolgen in Pont-Aven en Bergen. Dat Volendam eenzelfde, en misschien nog wel interessantere geschiedenis, deelt met deze schildersdorpen was mij tot het lezen van De ontdekking van Holland onbekend. 
Wietse de Jonge

Wil je ook met ons meelezen, dat kan altijd! 
We bespreken de boeken (onder het genot van pizza en een drankje) op donderdagavond 12 september 2024 vanaf 17:30 uur in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch. 
Als je er bij wilt zijn, stuur dan een mail naar Ellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten