donderdag 12 september 2013

De keuze van Gijs de Bont

Tijdens de eerstvolgende Boek en Pizza bijeenkomst zullen we het boek Kinderen van het Ruige Land van Auke Hulst bespreken.

Van de website van de schrijver:
Ergens op het noordelijke platteland, in een ongetemd gebied dat het Ruige Land wordt genoemd, staat een vervallen huis in een bos. Daar groeit een viertal kinderen op, omringd door wanorde. Kurt is de oudste, een kwetsbare pestkop die troost zoekt in eten; de eigenwijze Kai is met zijn gedachten vooral bij verre planeten; Shirley Jane is de verantwoordelijke van het stel; Deedee het nakomertje. Zij heeft haar vader - gestorven vlak na haar geboorte - als enige nooit gekend. 

Ze leven vervreemd van familie en van het dorp dat even verderop ligt. Hun moeder is een levenslustige maar ook leugenachtige vrouw die achtervolgd wordt door schuldeisers. Kunnen de kinderen ontkomen aan de groeiende problemen of is hun lot al beslist?

Kinderen van het Ruige Land is een familiekroniek die de oorzaken en de gevolgen van een ontspoorde jeugd genadeloos blootlegt.

Deze bespreking was gepland op 16 januari 2014, maar wordt verzet naar donderdag 27 februari vanaf 17 uur. Heb je interesse om dan bij de Boek en Pizza bijeenkomst aan te schuiven, of collega's / vrienden die zich mogelijk willen aansluiten, laat het ons weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten