maandag 3 maart 2014

Meester Mitraillette in het Pop-Up Innovatiehuis

Wehe den Hoorn - PopUp Innovatiehuis
De eerstvolgende Boek en Pizza bijeenkomst zal dit keer niet in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch plaatsvinden, maar in het Pop-Up Innovatiehuis in Wehe-den Hoorn (Groningen) op donderdag 15 mei om 17.00 uur.

Aankondiging in DWDD (filmpje)
Dit keer lezen we het Boek van de maand februari van DWDD, over een jonge Vlaamse schoolmeester in 1914, Meester Mitraillette van Jan Vantoortelboom.

Jan van Damme beschrijft het als volgt (PZC-de Stem):
"Het is gemakkelijk gezegd: fantastisch, mooi, in één adem uitgelezen. Maar waarom? Vantoortelboom schrijft geen thrillers die je van begin tot eind bij de strot grijpen. Ik kom het niet vaak tegen dat je bijna in gesprek raakt met een hoofdpersoon en door hem (of haar) in je eigen levenservaringen wordt rondgeleid. Dat overkomt me in elk geval met David Verbocht, de dragende figuur van Meester Mitraillette. 
Hij ís feitelijk Meester Mitraillette – een onderwijzer van een jaar of 22, die zelfs in de loopgraven van 1914 zijn kompanen helpt met lezen en schrijven. Dat Mitraillette heeft te maken met een wapen, dat hij in een boom op het slagveld vond."

Wil je ook meelezen met Boek en Pizza en op 15 mei onder het genot van Groningse Pizza dit boek bespreken, mail dan naar ellenelemans@cviweb.nl  dan houden we je op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten