dinsdag 10 juni 2014

De vlammenwerpers

Op donderdag 11 september bespreken we bij Boek&Pizza het boek
De vlammenwerpers van Rachel Kushner.

"De jonge kunstenares Reno komt in 1975 naar New York om uit haar fascinatie met snelheid en motoren kunst te maken. Haar aankomst in de stad valt samen met een plotselinge opleving in de kunstwereld, waar kunstenaars de grenzen tussen leven en kunst proberen te vervagen. Reno begint een affaire met de kunstenaar Sandro Valera, telg uit een rijke Italiaanse familie die een motorenfabriek bezit. Via hem belandt Reno bij de kunstenaarselite van New York, en uiteindelijk in Italiƫ, waar ze verwikkeld raakt in de radicale politieke beweging die dat land teistert."

Een recensie van Floor:
Naast Reno’s ontwikkeling, van scherpe maar afwachtende observator naar iemand, die mee gaat doen en volwassen wordt, gaat het in De vlammenwerpers ook over engagement, zowel in de kunst als in de maatschappij. 
Je wordt als lezer uitgenodigd om net als Reno een standpunt te kiezen. 
De vlammenwerpers is hierdoor zo’n boek, waar je niet alleen tijdens het lezen helemaal in op kunt gaan, maar dat je ook daarna nog een tijdje met je mee kunt dragen.

Wil je ook meelezen en op 11 september jouw mening met ons delen in het Innovatiehuis onder het genot van Bossche Pizza, mail dan naar ellenelemans@cviweb.nl en meld je aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten