maandag 27 juni 2016

Boek&Pizza boeken van Mark Haddon en Ester Maria Magnis

De hele zomervakantie tijd om de twee boeken te lezen, die we woensdag 7 september in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch zullen bespreken voor de volgende Boek & Pizza avond.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht
van Mark Haddon

Christopher is 15 en heeft het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Hij weet veel van wiskunde maar weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nog nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw is vermoord, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een indrukwekkende reis die zijn veilige bestaan volledig overhoop gooit.

Mark Haddon is illustrator en kinderboekenschrijver. Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht is het eerste boek van zijn hand dat in het Nederlands verschijnt. Als scenarioschrijver heeft hij twee keer een Britse 'Oscar' gewonnen.

Mintijteer
van Ester Maria Magnis

"Ik geloof dat wij God missen. Ik zou het geloof in God nooit iemand willen aanpraten of mij boven atheïsten willen verheffen. Ik weet dat er goede gronden zijn om niet te geloven. Maar vaak denk ik dat de meeste mensen er gewoon verdriet van hebben dat hij er niet is."

Esther Maria Magnis weet: in God geloven is moeilijk. Omdat hij toelaat dat mensen lijden. Omdat hij onzichtbaar is. En zwijgt. Maar ze weet ook dat er in het leven niets groters bestaat. Esther Maria Magnis (1980) studeerde religiewetenschappen en geschiedenis, ze woont en werkt in Berlijn.

Wil je er ook bij zijn op donderdag 20 oktober 2016 in het Innovatiehuis, dat kan. We beginnen om 17 uur. Mail ellenelemans@cviweb.nl om je aan te melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten