donderdag 23 februari 2023

Boek en Pizza in het CVI Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch op 10 mei

We lezen op aanraden van Leyla (actueel thema gezien de aardbevingen in haar geboortestreek) voor de komende Boek&Pizza bijeenkomst op woensdag 10 mei als eerste boek:

Sneeuwvlokken in Teheran

Marjan Kamali

Sneeuwvlokken in Teheran van Marjan Kamali is een meeslepende en hartverwarmende roman. Een tijdloos liefdesverhaal dat gaat over het verliezen van je thuis, ergens aarden en over familie. 

Sneeuwvlokken in Teheran vertelt het verhaal van de band tussen moeder Darya en haar dochter Mina. Darya, Parviz en hun drie kinderen zijn in 1981 gevlucht uit Iran en sinds die tijd wonen ze in Amerika. 
Een hartverwarmende roman over familie, onverwachte liefde en teruggaan naar je roots; over het leven in Amerika, hun familiebezoek in Teheran en de manier waarop ze erachter komen waar ze werkelijk thuishoren.


Een heel ander soort boek dat we zullen lezen is

De Hollander
Mathijs Deen

De eerste echte Waddenthriller.

Een Nederlands patrouilleschip stuit op een verdronken wadloper, aangespoeld op de drooggevallen zandplaat De Hond. Voordat de vloed het lichaam meesleurt, bergt de bemanning het en neemt het mee naar Delfzijl. Het slachtoffer heeft de Duitse nationaliteit, de zandplaat bevindt zich in betwist grensgebied. De Duitse justitie eist dat het slachtoffer onmiddellijk wordt uitgeleverd, maar de Nederlandse brigadecommandant weigert. 
Een internationaal conflict is geboren. 

Als klassieker vanuit de Nederlandse literatuur lezen we dit keer:

De dokter en het lichte meisje

Simon Vestdijk

Vestdijk is een van Nederlands belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. 

De dokter en het lichte meisje (1951) - waarin hij zijn ervaringen als waarnemend huisarts verwerkte - deed bij verschijnen veel stof opwaaien. Hoofdpersoon van deze nog altijd zeer moderne roman is de filosofisch ingestelde jonge arts Schildkamp, die er een nogal onconventionele levensvisie op nahoudt inzake vrouwen, met name doktersvrouwen. Plots lijkt hij tot inkeer te komen.


Wil je ook meelezen met Boek & Pizza, dat kan altijd! 

We bespreken de boeken (onder het genot van pizza en een drankje) op woensdagavond 10 mei 2023 vanaf 17:30 uur in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch. Meld je aan via mail naar Ellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten