donderdag 8 juni 2023

Boek&Pizza in CVI Innovatiehuis verplaatst naar 14 november

Op dinsdag 14 november komen we bij elkaar en lezen we de volgende boeken:

Anjet Daanje

Het lied van de ooievaar en de dromedaris

‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ van Anjet Daanje geeft blijk van ongekende verbeeldingskracht. Omdat haar duizelingwekkende roman zich niet zomaar laat samenvatten is het woord aan de auteur:

Daanje: ‘Het is een boek in elf hoofdstukken met elf verschillende hoofdpersonen die allemaal een houvast zoeken in hun leven. Dat begint in de negentiende eeuw met religie of bijgeloof en verschuift gaandeweg naar wetenschap of complottheorieën. Maar eigenlijk heeft dat dezelfde functie in het leven van die mensen.’

Dit boek heeft de Librisprijs 2023 gewonnen.


Voordat de koffie koud wordt

Toshikazu Kawaguchi

In een steegje in Tokio zit al meer dan honderd jaar een café dat zorgvuldig gebrouwen koffie schenkt. Dit cafeetje biedt de klanten een unieke ervaring: de kans om terug in de tijd te reizen. Voordat de koffie koud wordt beschrijft vier prachtige verhalen van cafégasten die het verleden een bezoekje willen brengen.

De eerste wil de man die haar verliet confronteren, de tweede wil een brief terugvinden van haar man wiens geheugen is verdwenen door de ziekte van Alzheimer, de derde wil haar zus voor een laatste keer spreken en de vierde wil haar dochter voor de eerste keer ontmoeten.

Maar de reis naar het verleden is niet zonder risico: de gasten moeten naar het heden terugkeren voordat hun kopje koffie koud geworden is.

In plaats van een 'klassieker' lezen we dit keer een 'kinderboek' met een boodschap en prachtige tekeningen.

Gozert

Pieter Koolwijk

Een kleurrijk verhaal over Ties en Gozert, die samen allerlei avonturen beleven. 

Wie bepaalt wat echt is?

Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt… Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?

Wil je meelezen met Boek en Pizza, dat kan natuurlijk altijd. We bespreken deze boeken (onder het genot van een drankje en Pizza) op dinsdagavond 14 november vanaf 17:30 uur in het Innovatiehuis in 's-Hertogenbosch.

Wil je daar ook bij zijn? Mail dan naar ellenelemans@cviweb.nl. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten