donderdag 8 april 2021

Boek&Pizza weer live in het Innovatiehuis (of -tuin) in juni? Lees ook mee!

De BOEK&PIZZA bijeenkomst op 1 april was helaas weer online, geen grap en toch gezellig.

Opvallend was, dat bijna iedereen de dikke stapel boeken gelezen had. We hebben weer veel plezier gehad in het bespreken, al was het online. Zouden we volgende keer dan echt weer live in het Innovatiehuis bij elkaar kunnen komen??

We hebben gepland op donderdag 24 juni de volgende boeken te bespreken:

Ik ga leven

Lala Gül

Lale Gül (23) keerde de islam de rug toe. In haar zeer humoristische, maar ook meedogenloze autobiografische roman Ik ga leven beschrijft Lale Gül (23) hoe ze opgroeide in een streng islamitisch gezin in Oud-West. Het kwam haar duur te staan. ‘In principe heb ik geen familie meer.’

Lale Gül (1997, Kolenkitbuurt) studeert Nederlands aan de VU. Tot haar zeventiende ging ze elk weekend naar de Koranschool van Milli Görüs. In haar debuutroman ­beschrijft ze hoe ze zich ontworstelt aan haar streng islamitische regime. (Parool)

Ik ga leven is een bijzonder boek, soms een lange tirade, dan weer een levendige beschrijving van scènes dat ons vast weer een mooie discussie zal opleveren. 

Klara en de Zon

Kazuo Ishiguro

‘Klara en de Zon’ van Kazuo Ishiguro (winnaar Nobelprijs voor de Literatuur 2017) gaat over Klara, een zogenaamde Kunstmatige Vriendin met een uitstekend waarnemingsvermogen, die vanaf haar plek in de winkel nauwkeurig het gedrag gadeslaat van de kinderen die binnenkomen om rond te neuzen met hun ouders. Klara blijft hopen dat een kind haar zal kiezen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, en haar bestaan voorgoed lijkt te veranderen, krijgt ze bij haar vertrek naar haar nieuwe gezin de waarschuwing dat ze niet al te veel waarde moet hechten aan de beloften van mensen. Maar Klara houdt haar eigen ideeën erop na. 

‘Klara en de Zon’ is een adembenemend mooie roman die ons een blik gunt op onze veranderende wereld door de ogen van een onvergetelijke buitenstaander. Zoals vaker in zijn vindingrijke, verfijnde, aangrijpende oeuvre onderzoekt Kazuo Ishiguro ook hier wat het betekent om écht van iemand te houden.

Het meisje in de witte kimono

Ana Johns

1957. Als de Japanse Naoko verliefd wordt op een Amerikaanse soldaat, kan ze niet voorzien welke prijs ze daarvoor zal betalen. 

Een hartverscheurende roman over liefde, familie en onmogelijke keuzes. En over een duistere periode in de geschiedenis van Japan. Ana Johns baseert haar bitterzoete verhaal op de ervaringen van haar vader die als Amerikaanse soldaat diende in Japan, waar relaties door beide landen actief ontmoedigd werden en de kinderen uit die relaties nergens welkom waren.

En voor de liefhebbers hebben we ook deze keer weer een Bonusboek, een thriller, dit keer een tip van Harm Klifman.


Geworteld in het kwaad

Karen Dionne

Rachel herinnert zich steeds meer details over de dag dat haar ouders werden vermoord. Moord waarvoor zij al jarenlang opgesloten zit. Ze beseft dat de waarheid anders is dan haar voorgespiegeld werd.

Geworteld in het kwaad (The Wicked Sister) is de tweede thriller van Karen Dionne na Dochter van het moeras.

Lees je ook mee? Wil je op donderdagavond 24 juni ook bij Boek&Pizza aansluiten, mail dan naar ellenelemans @cviweb.nl en ik stuur je een uitnodiging. Live of via zoom, we starten om 17:30 uur.

Graag tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten